Tulpaner är dyra och snödropparna är för små för att plocka in, fast det är ju så fint att ha buketter inne för att få lite lite vår och sommarkänsla.  Men även om ängen utanför inte blommar så finns det mycket kan plocka in och sätta i vaser ändå.

Jag brukar plocka in det mesta som kommer i min väg med tanken “Det kan ju vara fint” och det blir det, oftast.  Men såhär års är det perfekt att plocka in blåbärsris och grenar från buskar som normalt blommar senare under sommaren. Plockar du in dem så lurar man dem att “tjuvstarta” inomhus. De får jätte söta små blad och vi går gärna upp i blom inomhus.

Blåbärsris och syren som jag plockade in för tre veckor sedan.

Blåbärsris och syren som jag plockade in för tre veckor sedan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Är man ändå sugen på de där härliga tulpanerna i butiken så är blåbärsris perfekt att fylla ut buketten med! Jag tycker alltid att man får så få tulpaner i en bukett och att köpa två är jag för snål för, det är ju vår! Man vill ha massiva buketter och överdoser av färg utan att behöva betala en förmögenhet för det. Fyllt då ut dina köpta tulpaner  med sånt du hittar ute för att dryga ut både kassan och upplevelsen.

En buske som är super fin att plocka in är Forsythian, en prydnadsbuske som brukar finnas i de flesta trädgårdar, parker och allmänna grönytor. Kom dock ihåg att be om lov att plocka grenar om busken växer i privata trädgårdar.
Den får knall gula blommor som verkligen ger den där färgchocken som många vill ha på våren. Normalt blommar den i Mars-April men det går fint att “tjuvstarta”  inomhus redan i Februari.  Sätt den för sig själv i en hög vas eller kombinera med tulpaner eller andra grenar du plockat.

Forsythian, bar kvist.

Forsythian, bar kvist.

Forsythia i blom.

Forsythia i blom.

Medan du är ute i solen och jagar blåbärsris och annat att sätta i vas så hål ett öga i dikeskanter, soliga rabatter och slänter.  Det börjar hända grejer där ute i markerna nu! Lökar och knölar börjar titta upp lite varstans.

Advertisements